Gespreid terugbetalen?

Niet alle kaarten bieden dit voordeel, maar met sommige kaarten kan je gespreid terugbetalen. Dit wil zeggen dat je je kredietkaart-rekening niet aan het einde van de maand vereffent, maar dit doet wanneer dit voor jou beter uitkomt. Op die manier speelt de kaart ook goed in op onverwachte uitgaven. Er zijn genoeg situaties waarin het handig kan zijn van die functie gebruik te maken. Mensen die verhuizen bijvoorbeeld zullen in één keer best wat geld opdoen aan een verhuisfirma zelf, meubels, elektrische toestellen, ... Hiervoor zou anders een persoonlijke lening moeten worden aangegaan. Die rompslomp kan je met een kredietkaart vermijden.

Kredietkaart InfoHou er desalniettemin wel rekening mee dat er ook op de bedragen uitgegeven met de kredietkaart en niet onmiddellijk betaald een rente geldt. In feite is het ook een vorm van een persoonlijke lening. De rente op jaarbasis is maximaal 15 procent. Ook dit hangt weer af van kaart tot kaart.

Wie gespreid wil gaan terugbetalen door omstandigheden, kan dus maar best even op voorhand bekijken hoe lang die termijn zou zijn. Soms loont het namelijk de moeite toch even te vergelijken of een persoonlijke lening apart niet zinvoller zou zijn.

Het blijft echter een handigheidje, dat gespreid terugbetalen. Je weet tenslotte maar nooit.